Maxelants home

Twee weekends textielobjecten van Maxelant in Pictura
Welkom in Pictura, in Groningen. Kijk naar Kunst, en laat u meeslepen door Maxelant's Moebius Mode.

In de prachtige bestuurskamer van het eeuwenoude gebouw kunt u zich naar hartelust uitleven met haar bijzondere hoedobjecten. Elk 'hoedje" is uniek. De basisvorm is steeds de Band van Möbius, waarbij binnenkant en buitenkant in elkaar overlopen. Daardoor kan ieder object op vele wijzen worden gedragen.

Grijp uw kans, en kom passen. U ontdekt onvermoede kanten aan uw persoonlijkheid.
De objecten zijn te koop, maar het plezier van het spelen en het uitproberen staat voorop.

Pictura kunstmarkt
Kunstlievend Genootschap Pictura (175 jaar jong) organiseert aan het begin van het nieuwe seizoen op 1, 2 en 8, 9 september in haar monumentale pand aan het Martinikerkhof een Kunstmarkt.

De deelnemende kunstenaars bieden een grote verscheidenheid van werk aan, onder meer grafiek (etsen, zelfgedrukte boeken), aquarellen, schilderijen in olieverf en acryl, aardewerk, textiel en foto’s. De variatie in onderwerpen, zowel figuratief als abstract, is net zo groot als de variatie in technieken.
Het contact tussen kunstenaar en kunstliefhebber staat centraal.

Pictura bestaat dit jaar 175 jaar en daarom is bepaald dat de prijs van het te verkopen werk maximaal € 175,-- mag zijn.

Openingstijden: 1, 2 en 8, 9 september van 10.00 – 17.00 uur.
2 September is koopzondag en 9 september doen wij ook mee aan de Open Monumentendag.
Toegang is gratis.

In de Stijlkamer vindt U de “Hoedensalon” van Maxelant op 1 , 2 en 9 september. Op zaterdag 8 september heeft zij een ‘marktkraam’ elders in het monumentale pand.


Pictura »
Digitale uitnodiging »
Last modified 14-8-2007