Maxelants home


Persbericht 25 jarig Jubileum Open Atelierroute Noordenveld 2013
Open Atelier Route 1988 - 2013, een jubileum om te vieren! Met veel extra aktiviteiten.

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de ateliers, de Paardestal en het Koetshuis in Noordenveld open. Vanaf vrijdagmiddag 12 uur is dus iedereen van harte welkom!

Vrijdagavond om 20.00 uur is in de kerk van Peize een feestelijke avond met het programma Stemtaal. Wies Bouma en vrienden verrassen met zang, poëzie, proza, muziek, stilte en ruimte. Met medewerking van Elzemien Brouwer, Hans Kaldeway en Rina Sikkema. Toegangsprijs 5,- Euro inclusief koffie.

Zaterdagmorgen om 11.00 uur begint rond het Koetshuis in Roden de tweede jubileumdag. Oeds Keizer, wethouder en trouwe bezoeker van de kunstroute, verwelkomt iedereen daar. Vervolgens treedt Patricia Suer op met haar figurentheater de Vlucht. Toegang gratis.

Deelnemende kunstenaars: Magda Balvers, Dineke de Lange, Rianne Kooijman, Peter de Vis, Arien de Groot, Jolande van Luijk, Ansje van de Muyzenberg, (Peize), Fokko Rijkens (Roderwolde), Maryke Wiegers (Een), Ans Courtier (Norg), Marleen van Engelen, Ad Breedveld (Veenhuizen), Johanneke Dun, Maxelant Harmsze (Altena), Loes Wouda, Sonja Leutholff, Irene Meuldijk en Marijtje van der Veen (Roden) Joke Klaveringa (Nietap)

De Open Atelierroute Krant met routekaartje is te krijgen bij alle kunstenaars en bij de bibliotheken. Het is een mooie route, fijn om te fietsen.

Extra jubileumactiviteiten:
  • Jolande van Luijk geeft demonstraties vilten om 12.00 uur op alle dagen. Elke dag iets
  • Ans Courtier houdt tijdens deze atelierroute een opruimingsuitverkoop.
  • Rianne Kooijman verloot een kunstwerk onder de bezoekers van haar atelier.
  • Ansje v.d. Muyzenberg heeft een OAR-Jubileumaanbieding: Prent in kleine oplage. Alle dagen etsdemonstraties door Ansje zelf en Marcia Krijgsman.
  • Johanneke Dun heeft vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur snuffeluurtjes met Poppentheater Drie in de kast.
  • Maxelant Harmsze heeft in de Paardestal een gedeelte van haar Groningse atelier nagebouwd. Er is een reprise van de performance Hoedenwinkel. Iedereen kan op de open dagen honderden hoedjes passen om zich even een heel ander mens te voelen.
  • Marleen van Engelen heeft zaterdagmiddag om 15.00 uur de presentatie van het boekje met de 45 portretten van het Hemelkijkersproject.
  • Ad Breedveld geeft een feestelijke receptie op zondag om 15.00 uur met de presentatie van het album Ver/ont/her-zamelen-2014, met samensteller Ad Breedveld en uitgever Paul Borggreve (St. Algehele Aanraking).
Voor meer informatie: Jolande van Luijk, 050 50 35 536 en www.verkuno.nl 

Last modified 26-4-2013